Aquapark se vrací do provozu

26. května v 13:54

Aquapark se vrací do provozu

Aquapark Děčín se podle rozhodnutí Vlády ČR může od pondělí 31. května 2021 opět vrátit do provozu, byť s omezeními.

Svého znovuotevření se – po krátkém prosincovém intermezzu - v pondělí 31. května 2021 dočkal i děčínský aquapark a jeho provoz se řídí platnými omezeními. „Sportovní oddíly v aquaparku trénují již od 17. května na základě výjimky, o kterou jsme zažádali u KHS a ta nám vyšla vstříc, za což jim upřímně velice děkujeme. Na vysvětlenou je potřeba říci, že aquapark nelze otevřít ze dne na den. Proto jsme se už delší dobu připravovali na sezónu a venkovní areál byl připraven. Pandemické ukazatele otevření dle původního plánu vlády pro širokou veřejnost bohužel neumožnilo. Vnitřní areály aquaparků měly jít dle dostupných informací do provozu zhruba v polovině června a my jsme se chystali optimisticky na 7. června. Ve čtvrtek 27. května jsme dostali detailní oficiální informace o podmínkách provozu venkovního areálu, kdy zůstávají vnitřní prostory do odvolání uzavřené, ale 28. května náhle vláda vše změnila s tím, že se 31. května otevírá všechno, tzn. venkovní i vnitřní areály. Opakuje se tak scénář z loňského jara a prosince a udivuje mne, že ani tým poradců vlády nevnímá praktické provozní záležitosti aquaparků. Každopádně plaveckou halu otevřeme nejpozději v pondělí 7. června“, řekl Igor Bayer, ředitel Aquaparku Děčín.

Platná vládní nařízení naleznete zde: https://www.vlada.cz/assets/media-centrum/aktualne/stravovaci-sluzby-0486.pdf, kde se aquaparků týká bod 4 odstavec b, c.

Novinkou pro letošní kalendářní rok je začátek hlavní sezony od 1. června, nikoli až od začátku července, jak byli návštěvníci dosud zvyklí. Co s sebou tato změna přináší? Otevírací doba je prodloužena od 9:00 do 21:00 hod. včetně ranního a večerního plavání.

Pro novinky a aktuality prosíme průběžně sledujte naše webové stránky a sociální sítě.

Tým Aquaparku Děčín se srdečně těší na Vaši návštěvu.

AQUA HOTEL - REZERVACE ONLINE