Mužská plavecké elita se připravuje v Aquaparku Děčín

13. července v 16:54

Mužská plavecké elita se připravuje v Aquaparku Děčín

Mužská plavecké elita se připravuje v Aquaparku Děčín V těchto dnech hostí děčínský plavecký areál vzácnou návštěvu v zosobnění čtyř českých top plavců, kteří se zde připravují na další výzvy včetně té nejvyšší, olympijských her v Japonsku v příštím roce!

Největší hvězdou z tohoto kvarteta je Jan Micka, jenž má za sebou účast na OH 2012 v Londýně, OH 2016 v Riu a splnil limit též pro OH 2020 ve zmíněném japonském Tokiu, které však byly kvůli pandemii koronaviru o rok odloženy. Tento limit bude naštěstí Honzovi uznán i příští rok, díky čemuž bude již trojnásobným olympijským účastníkem!

Kromě toho má tenhle talentovaný plavec dvojnásobné zlato z evropského šampionátu juniorů (1500 metrů a 400 metrů volným způsobem) a stříbro na 800 metrů volným způsobem. Dále je dvojnásobným držitelem stříbra z MS juniorů v Dubaji na 800 metrů volným způsobem, 1500 metrů volným způsobem a jednu medaili stejné hodnoty vybojoval na 400 metrů volným způsobem.

Honza drží české rekordy na 400, 800 i 1500 metrů volným způsobem.

Dalšími borci, kteří s Honzou trénují, jsou Jakub Kačerovský, jenž je účastníkem Mistrovství Evropy juniorů v roce 2019 v dálkovém plavání; účastnil se též finále Evropského poháru v dálkovém plavání v Itálii v roce 2019.

David Koutný se v roce 2019 objevil na Multiutkání a je medailistou z Mistrovství ČR na 100 i 200 metrů.

Posledním do party je Sebastian Luňák, jenž na ME juniorů 2019 v Kazani i MS juniorů v Budapešti v témže roce skončil shodně na šesté příčce na dvoustovce. Na téhle trati také drží český rekord!

Přejeme všem borcům hodně štěstí v další kariéře a ať se jim v našem aquaparku příjemně trénuje!

AQUA HOTEL - REZERVACE ONLINE